Monday, January 18, 2016

[Drama] Sha dan Shah

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Lepas Kau Aku Kita, ni another drama yang buat Fina completely jatuh hati lepas tengok 1 episode je. Tapi Kau Aku Kita separuh cerita baru Fina tertengok (Eps 6) .. lepas tu semput catch up. hahaha. yang Sha dan Shah ni, Fina follow dari minggu pertama lagi XD

terbaik ah gandingan Kamal Adli and Syatilla Melvin ni. diorang tersangatlah comel-sweet-kelakar .. and Fina rasa, ni lakonan paling best Kamal. heheh. takpernah takgelak tengok drama ni especially part Kamal Adli cakap laju2 and buat comel.. kelakar habiss!

malam ni dah Episode 9..jom lah ramai-ramai tengok! besttt weyyy ;) check segala info di bawah ya^^

Drama: Sha & Shah
Episod: -
Hari/Masa: Isnin-Khamis, 10:00malam
Siaran: Astro Ria & Ria HD
Novelis: Sha Ibrahim 
Pengarah: Eyra Rahman
Terbitan: MIG Pictures Sdn Bhd
Pelakon: Kamal Adli, Syatilla Melvin, Shima Anuar, Azwan Kombos, Nina Iskandar, Aizat Hassan, Azhan Rani, Raja Azmi, Kartina Aziz, Siti Mili Supina, Hanif Safuan.

Sinopsis
Drama Sha dan Shah mengisahkan tentang dua sahabat baik iaitu Shah (lakonan Kamal Adli) dan Sha (Syatilla Melvin) yang telah berkawan sejak kecil lagi. Mereka terpisah bila Shah ke luar negara untuk melanjutkan pelajaran manakala Sha pula membuat keputusanuntuk belajar di Malaysia sahaja.

Bila Shah kembali ke Malaysia, dia mendapat tahu bahawa dia dan Sha telahpun dijodohkan. Shah menolak cadangan ibunya itu kerana dia tidak mahukan komitmen dan lebih gemar berkawan dengan ramai wanita. Malah dia menganggap Sha hnaya sekadar sahabat baik namun ibunya pula mengugut untuk menjodhkannya dengan gadis lain.

Kerana tiada pilihan lain, Shah lebih rela berkahwin dengan Sha berbanding dengan calon yang langsung tidak dikenalinya. Pada awalnya Sha tidak bersetuju dengan cadangan yang dianggap tidak masuk akal. Tetapi biarpun tidak memiliki perasaan cinta terhadap Shah, perasaan simpati pula menguasai dan akhirnya Sha bersetuju.

Apa yang bakal terjadi kepada mereka berdua setelah memulakan kehidupan sebagai suami isteri? Dapatkah Sha belajar untuk mencintai Shah? Sanggupkah Shah curang kepada isteri yang selama ini menjadi sahabat baiknya??



Nak tahu kesudahannya, kena lah tengok. fully recommended! heheh. jom layan OST dulu sementara tunggu pukul 10. (^^,)


 

Saturday, January 16, 2016

Konsert 5 DIVO - 5 Artis, 3 Negara, 1 Pentas.

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...


Laugh Out Loud Entertainment mempersembahkan Konsert 5 Divo! 5 penyanyi dari 3 buah negara bakal disatukan di atas pentas yang sama pada 13 Februari 2016. Mereka ialah Taufik Batisah, Afgan, Hazama, Hafiz dan Judika. Konsert ini bertempat di Stadium Malawati, Shah Alam. 

Tickets detail and seating plan:


Grab your tickets now!! Online purchase available at  < Ticket Pro >



Read More (Click the link below)::


#KarokAJL : Dafi, Nadzmi Adhwa, Janna Nick & Syarul Ridzwan

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

Dekat instagram sekarang macam meriah dengan #KarokAJL ..mood Anugerah Juara Lagu ke-30 lah katakan.. Apakah #KarokAJL ?? #KarokAJL ni peraduan yang TV3 tengah buat. senang je nak join, korang pun berpeluang untuk join dan menang.. tengok info dalam gambar kat bawah ni^^


haa. dah faham kan.. wang tunai RM300 weyy. perghh. siapa yang join, goodluck yea.

artis-artis tak kira pelakon ke penyanyi pun ramai yang join #KarokAJL ni untuk promote, then cabar kawan-kawan yang lain untuk join. suka tengok. hahaha. and my favourite semua dah join. check out their videos kat bawah ni^^

Terpaksa buat scroll box sebab video instagram ni besar gedabak. so, korang sila scroll ye, ada 4 video semuanya^^ anyone ada idea macam mana nak kecilkan embed instagram video..??











kerlas tauu Gadaffi nak jadi rapper. hehehe. suara Adhwa, Janna and Syarul memang best. terbaikk ah korang..tepuk tangan sikit. okbai. hahaha.

Banyak lagi video2 #KarokAJL ni, sila pergi instagram dan search #KarokAJL okay? enjoy! till next entry, byebye!

 

Monday, January 11, 2016

First GiveAway by Encik Kidal

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 
KLIK SINI UNTUK JOIN
hye! another giveaway gaiss! giveaway ni ada ala-ala contest. taktau lah bernasib baik ke idok, cheq ni takda laa kreatif mana. heheh. itu belakang kira..ikut rezeki masing-masing. yang penting macam biasa, nak support rakan blogger dan memeriahkan giveaway^^ so...lets start!!

hadiah pilihan : customize notebook/planner


awat pilih hadiah ni? sebab suka lah! hehehe. plus plus, cheq takdak lagi planner 2016. so, kalau ada rezeki, boleh dapat planner. senang nak plan jadual.customize lagi chuols. cheq memang obses dengan barang2 customize ni ;) cantikk kottt customize planner ni....! nakkkkk! T_T ok,next task.........!


Azam saya pada tahun 2016 adalah ........

banyak sebenarnya azam tahun ni...Fina tulis yang utama je lah eh.. check it out!
first, Fina namakan azam 3.5...apakah 3.5? students mesti tau kan? azam nak dapat Dean List. 6 sem diploma sampai dah grad, takpernah merasa tengok pointer 3.5 terpampang kat result. so degree life ni, hopefully ada rezeki gapai 3.5 tu. doakan Fina eh.

next azam berkait dengan azam yang first.. nak lawan penyakit malas dan kurangkan term 'terlampau rilex'..yelah, nak capai azam yang first tu, kena lah usaha betul2..takleh malas dan banyak main.

another azam, nak saving! tahun lepas failed menyimpan ni. asal simpan duit je, dah banyak sikit, guna untuk benda lain. tahun ni tak boleh jadi, kena control jiwa raga. dua puluh dua tahun dah kot, takkan nak menyusahkan mak ayah bagi duit tiap masa kot. kann? plus wajib ada simpanan untuk masa depan. ada laa plan something untuk buat simpanan duit..sorry takleh reveal sini, sebab masih dalam perancangan. :)

dan lagi, Fina nak serius berblogging. eh. selama ni tak serius ke? hahaha. serius laa. tapi asyik jadi Blogger Chipsmore je..kejap update kejap idok..kali ni nak bagi blog ni hidup kembali. at least sehari, satu entry. insyaAllah..

so, kesimpulannya, Fina berazam tahun 2016 ni untuk mencapai segala azam yang dinyatakan di sini plus yang takdinyatakan jugak dan...berazam untuk menjadi yang lebih baik dari tahun-tahun sebelum ni :) amin....

Instagram : @nuredrina & @estrella.heart

Tag : Huda and Shida :)







okay. done! :D

niat d'hati nak meriahkan giveaway ini,
tapi tipu lah kalau cakap tak menaruh harapan untuk dapat hadiah pilihan hati. hehehe.

segala syarat telah dipatuhi, 
harap-harapnya entry ni dapatlah menambat penganjur dan para sponsor punya hati ^_^

eh eh. t'keluar pantun tak jadi plak. hahaha. okay itu saja. lambat lagi due date, so, jom join ramai2! ;) byebye. xoxo


Sunday, January 10, 2016

Kamulah Wanita by Nadzmi Adhwa

Assalamualaikum... 
Annyeong Haseyo... 

yuhuuu. just drop by sebab nak share lagu ni dengan korang. lagu yang first time dengar terus jatuh hati^^ dengar masa hujung tahun lepas lagi, tapi baru tadi teringat tak share kat sini lagi. hehehe. so....check it out! ;)

Lyrics
Ku menunggu, ku menanti tibanya waktu
Ku mencari, cinta sejati untuk diriku
Di mana kamu, di mana kamu sayang
Aku terus mencari, terus mencari pujaan hati

Kamulah wanita pujaan hatiku
Kamulah wanita gadis idamanku
Tak ada yang bisa
Jadi sepertimu
Tak ada yang bisa
Jadi penggantimu

Ku menunggu, ku menanti tibanya waktu
Ku mencari, cinta sejati untuk diriku
Di mana kamu, di mana kamu sayang
Aku terus mencari, terus mencari pujaan hati

Kamulah wanita pujaan hatiku
Kamulah wanita gadis idamanku
Tak ada yang bisa
Jadi sepertimu
Tak ada yang bisa
Jadi penggantimu

Tak ada yang bisa, membuatku jatuh cinta
Selain dirimu, selain kamu saja

Akulah wanita pujaan hatimu
Akulah wanita gadis idamanmu

Kamulah wanita pujaan hatiku
Kamulah wanita gadis idamanku
Tak ada yang bisa
Jadi sepertimu
Tak ada yang bisa
Jadi penggantimu

Kamulah wanita pujaan hatiku
Kamulah wanita gadis idamanku

Follow :-
Instagram - @nadzmiadhwa / @adhwarizado






Twitter - @nadzmiadhwa / @Nadzmiadhwa_fc

amacam? best ke idok?? best kannnn... unik suara Tengku Zaqif ni.. saya suka saya suka. eh. macam upin ipin plak. hahaha. lyric dia pun simple jea, senang nak sing along~~ (^^,)
eh! Guys!! kalau video kat atas tu mencapai 100K Views...ada suprise music video tauuu! Adhwa tweet gtau hari tu. so, please please please view yang Official video yea.. yang iols share kat atas tu tau! thanks^^ 
okay lah, chow!! ehhhh.... jap.. final paper for first semester of degree life lagi 5 hari yaww! wish me luck. adios ~~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...